image-preloader

Tahir Tekin Öztan

Küçüklükten beri var olan girişimcilik ruhu ile henüz 23 yaşında gencecik bir girişimci olarak iş hayatına adım attı ve Caddebostan şubesini açtı. Öztan, iki yıl boyunca usta almayarak mutfakta şef olarak çalıştı. Özgün Antep yemekleri, uygun fiyatlar, kaliteye verilen önem ve müşteriye gösterdiği saygı ile kısa zamanda fark yaratan Tahir Tekin Öztan, bugün bünyesinde Türkiye’nin önde gelen Sahan restoran zincirinin de yer aldığı Sahan Group Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Kafasında işletme adına biriktirdiği projelerini babasına ve eniştesine kabul ettiremeyeceğini anladığında ise biriktirdiği parayla Caddebostan Plaj Yolu’nda ilk restoranını açtı. Henüz 23 yaşında gencecik bir girişimci olarak iş hayatına adım aydan Öztan, iki yıl boyunca usta almayarak mutfakta kendisi çalıştı. Özgün Antep yemekleri, uygun fiyatlar, kaliteye verilen önem ve müşteriye gösterdiği saygı ile kısa zamanda fark yaratan Tahir Tekin Öztan, bugün ise Türkiye’nin önde gelen restoranlar zinciri olan Sahan Markasının işletmeciliğini yapıyor.

Elli yıldan fazla devam eden bir başarı öyküsü olan Sahan Restoranları bünyesinde  bugün sıradan gibi görünen fakat uygulandığı dönem için ilk olan pek çok yenilik gerçekleştirildi. Garsonlara manikür, bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapılar, motorlu taşıtlarla paket servisi bu yeniliklerden sadece birkaçı… Ayrıca dondurulmuş lahmacun, dondurulmuş içli köfte ve onlarca çeşit dondurulmuş gıdayı sektöre kazandıran Tahir Tekin Öztan, birçok ilklerin de öncüsü olmaya devam ediyor.


Sahan’ın genç bir işletmecisinin olması, büyümeyi ve gelişmeyi de beraberinde getirdi. SAHAN' ın ilk şubesi 1984'de Plaj Yolu'nda açıldı. Sırasıyla, 1992'de Acıbadem SAHAN, 1994'te Suadiye, 2003'te SAHAN Vega hizmete girdi. 2009 yılında ise Gaziantep’in tarihi hanlarından olan Şirehan ve Yemişhan SAHAN bünyesine katıldı.

Sahan Vega’da birçok hayalini gerçekleştirme imkanı bulan Tahir Tekin Öztan, bu şubesiyle İstanbul Anadolu yakasının en büyük restoranını hizmete açmış oldu. Bu restoranında 1500 kişiye hizmet verebilen ve bol seçenekli bir menü ile hizmet vermeye başlayan Öztan, en büyük hayali olan çocuk restoranını da Sahan Vega’da hayata geçirmiş oldu.

2020

Kurtköy Şubesi Açıldı

2003

İlk çocuk odasının açılması

2003

Atasehir Şubesi Açıldı

1994

Suadiye Şubesi Açıldı

1992

Acibadem Şubesi Açıldı

1984

Plajyolu Şubesi Açıldı

1970

Caddebostan Şubesi Açıldı

Tahir Tekin Öztan yoğun çalışmaları ve emekleri sonucu kurulmasına öncülük ettiği Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak kebap bölümü derslerine girmekte ve yeni şeflerin yetişmesine öncülük etmektedir.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği’nin de kurucularından olan Öztan, Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş ya da özünü kaybetmiş yemeklerinin su yüzüne çıkarılmasını sağlamak amacıyla 5000 km yol gidip,5000 kare fotoğraf çekerek 2000’e yakın kadınla röportaj yaparak Gaziantep yemek kültüründe üç neslin bilgi birikimine ulaşıp 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri kitabının yazarıdır.

Aynı zamanda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ve ülkemizin gastronomi alanındaki değerli isimleri ve şeflerinin katkıda bulunduğu ‘Geçmişten günümüze İstanbul Lezzetleri’ kitabına Gaziantep Mutfağı ile ilgili değerli katkıları oldu.

Tahir Tekin Öztan  Gaziantep tarih ve kültürüne sahip çıkarak, 1886 yılında II. Abdülhamit’in padişahlığı döneminde yapılan, Gaziantep’e mal olmuş tarihi Şirehan Otelini 10 milyon Dolarlık bir yatırımla Gaziantep’in merkezinde mistik tarihi dokusunun aslını koruyarak turizme  yeniden kazandırdı.  Şirehan Oteli içerisinde 111 oda, düğün, kongreler, toplantılar gibi hizmetlerin verildiği açık kapalı alanlar, barkovizyon-perde, ses sistemi, VIP toplantı salonu, açık büfe kahvaltı salonlarının olduğu 2 adet kral dairesi, 1 engelli odası, 10 suit oda  ve standart odalar bulunmaktadır.

Dünya da Türkiye’yi tanıtmanın Türk Mutfağından geçtiğini savunan Öztan Türk mutfağının tanıtımı ve yaygınlaşması amacıyla 2012 yılında Gaziantep Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü, Gaziantep Mutfağının Damak Tatları ‘El Altında Duran Güzel Şeyler’ Projesi ile yerli ve yabancı birçok şefe, Gaziantep mutfağını uygulamalı olarak tanıtan Öztan, 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi' ne katılarak kongrenin Yöresel ve Etnik Gıdalar bölümünde Gaziantep yemeklerinden "Yuvarlama" ve "Lahmacun" yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılara tanıtılıp sunumunu yapmıştır.

2013 yılında Gaziantep Şirehan Otel’de ilki düzenlenen Şire Festivali ile de unutulmaya yüz tutmuş "şire" geleneğini de yaşatmaya öncülük etmiştir. ‘Bir ülkenin ve bir şehrin tanıtımı o ülkenin mutfağından geçer’ düşüncesi ile yola çıkan Öztan, kendi ülkesini ve kendi şehrinin mutfağının tanıtımını yerli ve yabancı birçok şef, basın ve protokolün davetli olduğu bu festival sayesinde geleneksel hale getirip tanıtmayı başarmıştır.

});